Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Carrosseriebouwer Karhof Groep gaat samenwerken met Capital A

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Karhof Groep uit Purmerend, innovatieleider in carrosseriebouw en merkeigenaar van BesteBak is in april een samenwerking aangegaan met Capital A Investment Partners. De carrosseriebouwer met nevenvestigingen in Nieuw-Vennep en Assen, beleefde de afgelopen jaren een periode van forse groei in zowel bestaande als nieuwe markten. Dit meldt de Karhof Groep.

De groei werd onder andere gerealiseerd door materiaal- en constructie-innovaties voor bakwagens waardoor substantieel lichtere maar tegelijkertijd sterkere opbouwen voor deze transportmiddelen hun weg naar klanten vonden.

Toename 'last mile transport'

Een trend, aldus Tim Visser, ceo van Karhof Groep, die ingegeven wordt door een toename van ‘last mile transport’, stadsdistributie en de overnight bezorgcultus. Tim Visser vervolgt: “Lichter bouwen is duurzamer bouwen. Het bespaart brandstof en het laadvermogen neemt toe. Meer van zulke innovaties liggen op de plank en daar zetten we vol op in. Temeer omdat de volgende slag in beroepsvervoer elektrificatie wordt waarbij de lichtste carrosserie doorslaggevend is voor de hoogste actieradius van het transportmiddel”.

Al het mooie nieuws omtrent innovaties en het marktsucces van Karhof Groep werd in 2019 overschaduwd door het overlijden van directeur en aandeelhouder Gertjan Karhof. Tim Visser: “Karhof is een familiebedrijf met een geschiedenis die 83 jaar teruggaat. Gertjan was de verpersoonlijking van de Karhof-cultuur en voor mij en velen binnen onze onderneming een mentor, vriend en partner. Het was van meet af aan duidelijk dat het huidige Karhof-team zijn levenswerk coûte que coûte wilde voorzetten.”

Aandelenbelang verder uitgebreid

Vanwege het overlijden van Gertjan Karhof maar ook omdat zijn neef Cees Karhof na ruim 30 jaar betrokkenheid een stap terug doet, ontstond er logischerwijs een moment van uitkoop van de Karhof familie door een management buy-out, waarbij ceo Tim Visser zijn aandelenbelang verder heeft uitgebreid.

Visser: “Om alle ambities en groeiplannen te verwezenlijken én om de Karhof-cultuur te continueren werd gezocht naar een solide en betrouwbare investeringspartner. Karhof Groep prijst zich gelukkig met Capital A, in wie we die partij hebben gevonden. Met deze samenwerking kunnen we onze groeiambities verder gestalte geven op basis van de Karhof legacy.”

'Match made in heaven'

“Samenwerken met Karhof en zorgen voor een degelijke financiële basis onder dit fundamenteel sterke bedrijf is een match made in heaven", zegt Arne Hamers van Capital A. "Als investeerder zijn wij bovengemiddeld geïnteresseerd in de Nederlandse maakindustrie. Juist daar tref je vaak nog vakmanschap aan dat leidt tot vernieuwing. Daarbij zijn groei en ondernemerschap voor ons de kerncriteria voor een vruchtbare samenwerking. Het is onze missie om samen met het management een nieuwe groeifase van de onderneming vorm te geven.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Karhof Groep

01 maart '24 (13:17)

Streekvervoer blijft niet optimaal, meerdere boetes uitgedeeld

Door provincies is het afgelopen jaar meerdere boetes uitgedeeld aan OV-bedrijven vanwege het niet nakomen van afspraken. Streekvervoerders worstelen met personeelstekorten, teruggelopen reizigersaantallen en minder inkomsten. 

01 maart '24 (11:30)

Accell met vakbonden in de clinch over reorganisatieplan

Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

01 maart '24 ( 8:08)

Co Trans overgenomen door transportbedrijf Van der Heijden

Internationaal transportbedrijf Van der Heijden BV uit Hapert heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 Co Trans BV uit hetzelfde Noord-Brabantse dorp overgenomen. Dat meldt Bigtruck.nl.

01 maart '24 ( 7:51)

Rijkswaterstaat gaat viaduct in A16 vervangen

In 2024 en 2025 vervangt Rijkswaterstaat een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Daarvoor zal tijdelijk de A16 ter hoogte van het viaduct worden verlegd. Dat meldt Rijkswaterstaat.

01 maart '24 ( 6:15)

Zakelijke rijders switchen vaker van elektrisch naar benzine

Zakelijke rijders stappen steeds vaker over van een volledige elektrische auto naar een hybride of benzineauto vanwege de hoge kosten, waarschuwen leasemaatschappijen. "Een terugslag dreigt nu het financiële plaatje minder aantrekkelijk wordt", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

29 februari '24 (10:11)

FlixBus in 2023 uitgebreid naar meer landen, omzet positief

Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

29 februari '24 ( 6:00)

Rechter buigt zich over fatale aanrijding Wereldhavendagen

De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

29 februari '24 ( 6:00)

Autobranche boekte in 2023 een hogere omzet

De verkoop van auto's en daaraan gerelateerde diensten leverden vorig jaar meer op. De auto- en motorsector boekte vorig jaar een ruim 15 procent hogere omzet dan twee jaar geleden. De omzetstijging nam in de loop van het jaar wel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

28 februari '24 (21:15)

TU-studenten beogen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

28 februari '24 (17:30)

Erasmusbrug in Rotterdam twee nachten dicht

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.