Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rijkswaterstaat aan de slag met geluidsschermen viaduct Vlaardingervaart

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Voor de verbreding van het A20-viaduct over de Vlaardingervaart treft Rijkswaterstaat vanaf vrijdag 7 mei voorbereidingen. Dan wordt in de nacht het geluidsscherm dat op het viaduct staat verwijderd en een tijdelijk geluidsscherm teruggeplaatst. Medio mei begint dan het werk aan de verbreding van het viaduct. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei wordt in de avond en nacht met een kraan vanaf de A20 het geluidsscherm dat aan de zuidkant op het viaduct staat, verwijderd. Als het werk langer duurt dan gepland, dan gaat het door op zondag 9 mei. Op maandag 10 mei komt er ’s nachts een tijdelijk geluidscherm op het viaduct terug. Mocht het plaatsen langer duren dan gepland, dan wordt het werk vervolgd in de nacht van dinsdag 11 mei.

Het tijdelijke scherm beperkt tijdens de bouwperiode de geluidsoverlast van het verkeer op de A20. Op 8, 9 en 10 mei staat er dus even geen geluidsscherm op de zuidkant van het viaduct. Dit zorgt voor meer geluid van het verkeer in de omgeving.

Hinder voor het verkeer

Voor de werkzaamheden aan het geluidsscherm zijn afsluitingen op de snelweg nodig. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, dus vanaf 21.00 uur tot de volgende morgen. Voor de werkzaamheden zijn grote machines nodig, die zorgen voor geluid in de omgeving. Ook het bouwverkeer en de verlichting van de bouwplaats kunnen hinder geven.

Vanwege deze werkzaamheden zijn op 7, 8 en 10 mei vanaf 21.00 uur oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) van de A20 richting Rotterdam afgesloten. Op zaterdagochtend duren de afsluitingen tot 08.00 uur, op zondagochtend tot 09.00 uur en op dinsdagochtend tot 05.00 uur. Op de A20 is ter hoogte van het viaduct over de Vlaardingervaart de rechterrijstrook dicht. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs de werkzaamheden rijden.

Omleidingen

Verkeer voor de oprit bij de Marathonweg wordt via de Westlandseweg en de Burgemeester Heusdenslaan omgeleid naar de oprit van de Holysingel. Verkeer voor afrit 9 Vlaardingen kan keren bij af- en oprit 11 Schiedam en via de andere rijbaan terugrijden naar afrit 9. Deze route wordt met gele borden aangegeven. Natuurlijk is de snelweg verlaten bij afrit 8 Vlaardingen-West ook een optie.

De fietspaden onder het viaduct blijven tijdens de werkzaamheden open. Voor de veiligheid wordt tijdens hijsbewegingen het verkeer op het fietspad stilgezet. Dit duurt maximaal 10 minuten. De scheepvaart op de Vlaardingervaart ondervindt geen hinder van het verwijderen en plaatsen van het geluidsscherm.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. 

Door: Nationale Transportgids

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.