Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DPD Nederland neemt BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
DPD Nederland heeft vandaag de strategische overname aangekondigd van BK Pharma Logistics en BK Sneltransport. Deze twee logistieke experts zijn gespecialiseerd in geconditioneerd farmaceutische transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de farma en healthcare industrie. De recente gezondheidscrisis zorgde voor een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten. Juist vanwege deze specifieke kennis heeft DPD BK Pharma Logistics en BK Sneltransport benaderd voor een samenwerking. Dit meldt DPD Nederland.

Het jaar 2020 is voor pakketbezorgers een jaar van extremen geweest. COVID-19 heeft geleid tot een enorme drukte voor de pakketindustrie. Landelijke lockdowns, thuisisolatie en preventieve maatregelen leverden een aanzienlijke stijging van pakketbezorgingen. De gezondheidscrisis zorgde ervoor dat trends die pas voor 2024 werden verwacht, zich al veel eerder voordeden, zoals een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten.

Op temperatuur gecontroleerd transport

BK Pharma Logistics en BK Sneltransport zijn gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerd  transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratorium industrie. Vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt het transport van farmaceutische en healthcare producten op een veilige en een op temperatuur gecontroleerde omgeving verzorgd.

Snellere groei

Door de uitbreiding van de dienstverlening en de groeikansen op de markt biedt deze overname de 130 medewerkers van BK Pharma Logistics en BK Sneltransport meer kansen op individuele groei en ontwikkeling. Voor de klanten van alle partijen verandert er niets. Zij blijven klant bij de organisatie waar zij hun diensten afnemen. BK Pharma Logistics, BK Sneltransport en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd worden.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: DPD Nederland

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.