Jumbo opent nieuwe hub in Groningen voor thuisbezorging

Supermarktketen Jumbo heeft vandaag een nieuwe centrale thuisbezorglocatie geopend in Groningen. Deze zogenoemde hub is de tiende locatie in Nederland en zorgt voor de verdere distributie van online bestelde boodschappen. Na het picken van de online orders in het e-fulfilmentcenter in Raalte, worden de boodschappen via de nieuwe hub in Groningen bij klanten in de regio thuis bezorgd. Dit meldt Jumbo.

Voor de nieuwe hub aan De Hallen in Groningen, een pand met zo’n 1900 vierkant meter vloeroppervlakte, wordt het bezorggebied snel uitgebreid. Na de zomer worden de online bestelde boodschappen door middel van bijna veertig bestelbussen direct thuisbezorgd bij klanten in de provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe.

Jumbo blijft uitbreiden

Jumbo heeft momenteel hubs in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het e-fulfilmentcenter - EFC), Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel en Hengelo. Begin 2021 werd een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub.

Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs en hoog op de agenda. Na deze opening in Groningen volgen later dit jaar nog zes nieuwe hubs op verschillende plekken in het land.

Door: Nationale Transportgids