Elektrische openbaar vervoer bus MAN Lion’s City E on tour in Nederland

De Lion’s City E, de nieuwe, 100 procent elektrisch aangedreven openbaar vervoerbus van MAN, is on tour in Nederland. De futuristische bus duikt niet alleen op in diverse grote steden maar ook in meer landelijke gebieden. De bus heeft volgens MAN een bijzonder uiterlijk en rijdt fluisterstil én emissievrij. Dit meldt MAN. 

De Lion’s City E openbaar vervoer bus is nu in Nederland voor een uitgebreide voorstellingsronde, die onderdeel is van de #ElectrifyingEuropa tour. Hierbij worden alle grote vervoerders in staat gesteld om in de praktijk kennis te maken met de premium openbaar vervoer bus. In Den Haag bijvoorbeeld leverde dat direct enthousiaste reacties op, ook van het publiek.

Innovatie op zijn fraaist

De nieuwe bus is met zijn dynamische smart edge design een echte blikvanger. Met dit ontwerp won de stadsbus de iF Design Award 2020 en viel hij in de prijzen bij de prestigieuze ‘Automotive Brand Contest’ (categorie ‘commercial vehicle’). Het aansprekende design heeft samen met elektrische aandrijving belangrijke voordelen. Doordat de accu’s in het dak zijn geplaatst en doordat de elektromotoren zeer compact zijn, biedt de MAN Lion’s E in alle uitvoeringen een comfortabel, ruimtelijk interieur.

Ruime actieradius en snellaadmogelijkheid

Het accupakket van de Lion’s City E maakt een actieradius van 200 kilometer mogelijk waarmee de Lion’s City E veelal één op één een bus met verbrandingsmotor kan vervangen. Deze grote reikwijdte is ideaal bij elke inzet en maakt oplaadpunten op de route overbodig. De bussen zijn na een dienst op de thuisbasis van de vervoerder te laden. Dankzij de 150 kW laadmogelijkheid duurt het opladen van een leeg batterijpakket slechts 3-4 uur (afhankelijk van de uitvoering).

Door: Nationale Transportgids