Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan Ketheltunnel (A4)

Rijkswaterstaat voert zaterdag 1 mei tussen 07.00 en 19.00 uur werkzaamheden uit aan de Ketheltunnel op de snelweg A4 Delft-Schiedam. Gedurende de werkzaamheden is de Ketheltunnel in beide richtingen afgesloten tussen Knooppunt Kethelplein en Delft. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste in Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur te garanderen en de veiligheid te kunnen waarborgen. Het gaat om diverse werkzaamheden, zoals het onderhoud en testen van verlichting, camera’s en elektrische installaties, maai- snoei- en onderhoudswerkzaamheden en het opruimen van zwerfafval.

Omleiding A4

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit de noordzijde (Delft) omgeleid via de Kruithuisweg N470 naar de snelweg A13. Vanuit de zuidzijde (Schiedam) wordt het verkeer omgeleid via Knooppunt Kethelplein en de snelweg A20 naar de A13.

Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Beide omleidingsroutes zorgen voor een extra reistijd van ongeveer tien minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden

Door: Nationale Transportgids