ANWB: Autostoeltje Chicco Kiros i-Size faalt in botsproeven

De ANWB adviseert mensen die in het bezit zijn van het Chicco Kiros autostoeltje niet langer te gebruiken op het Isofix onderstel, maar het zitje direct met de autogordel op de achterbank te monteren. Na het uitvoeren van botsproeven is gebleken dat het stoeltje kans loskomen waardoor een kind zwaar gewond kan raken. Dit meldt de ANWB. 

In zowel de frontale als de zijdelingse botsing laat de verbinding tussen het Isofix onderstel en het kinderstoeltje het afweten. Hierdoor komt het kinderstoeltje met kinderdummy erin los van het onderstel en vliegt naar voren. Bij een botsing in de praktijk kan een kind hierdoor zeer ernstig gewond raken.

Terugroepactie

Fabrikant Chicco is geïnformeerd over de uitkomsten van de test. De fabrikant heeft inmiddels een terugroepactie aangekondigd.

De Chicco Kiros is een nieuw product en is pas sinds kort verkrijgbaar. Het is aannemelijk dat er nog niet heel veel van verkocht zijn. In Nederland heeft de ANWB het zitje niet bij Nederlandse (web) winkels aangetroffen. De geteste producten zijn in Italië aangeschaft.

Door: Nationale Transportgids