Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Transporteur Greif Tholu kiest nieuwe MAN TGX volumecombi

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Greif Tholu, specialist in industriële verpakkingen heeft onlangs een nieuwe MAN TGX in gebruik genomen. De vrachtwagen zal worden ingezet voor het vervoer van volumecombi’s. Dit meldt MAN Trucks.

Dat de MAN TGX ook als bakwagen een vanzelfsprekendheid is, is voor Greif zonneklaar. “Als Tholu zitten we al lang in het vervoer van verpakkingen, meest IBC’s. Tholu is in 2019 overgenomen door Greif, een bedrijf dat een echte wereldspeler is. Tholu heeft altijd zelf het vervoer van verpakkingsmateriaal verzorgd”, zegt Arnold Thomassen, die Operations Manager is bij het bedrijf. “Daardoor kennen we Roordink Bedrijfswagens al meer dan 25 jaar. Met de nieuwe generatie MAN-trucks is dit merk wat ons betreft weer helemaal ‘in the picture’, zoals dat heet.”

De nieuwe bakwagen is van het type 26.430 6x2-4 LL, een rondom luchtgeveerde drie-assige bakwagen met gestuurde laatste as, en werd helemaal opgebouwd in Nederland onder supervisie van Roodink. Voorzien van een grootvolumeopbouw biedt dit type MAN een klant als Tholu het gewenste maximale laadvolume. “In ons werk wordt vaak met wissellaadbakken gereden. De hele logistiek is hierop afgestemd en is daarom effectief: chauffeurs kennen nauwelijks wachttijden, klanten worden snel bediend. Hier in Ede reinigen we veel IBC’s en die rijden we vervolgens weer naar onze klanten toe”, legt Thomassen uit.

Uitstraling, comfort

“Met name wat uitstraling betreft is deze nieuwe MAN er flink op vooruitgegaan”, erkent Thomassen. “De cabine is in alle opzichten verbeterd. Ook het interieur en de veiligheidselektronica horen helemaal bij deze tijd.” Zijn chauffeur is het hiermee eens. “Bovendien heb ik meer ruimte om spullen op te bergen en is het slaapgedeelte eveneens ruim in deze cabine.” De bakwagencombi wordt zowel nationaal als internationaal ingezet. “Intensief werk, waarbij we zodanig plannen, dat leeg rijden zoveel mogelijk wordt vermeden.” Tholu heeft meerdere MAN’s in de vloot, die in de regel voor onderhoud naar Roordink Bedrijfswagens in Barneveld of Veenendaal gaan. “Onze trucks rijden gemiddeld genomen 120.000 kilometer per jaar. Dat komt neer op één werkplaatsbezoek per jaar waarbij een grote beurt wordt gecombineerd met een APK-keuring.”

Vergroenen

Greif Tholu beoogt haar activiteiten verder te vergroenen. “Daarmee waren we als Tholu al een flink stuk op weg. Wij zitten sinds 2013 op deze locatie die sindsdien bijna twee keer zo groot is geworden. Daardoor kunnen we sneller en effectiever werken. De nieuwe truckgeneratie van MAN past hier naadloos bij: de nieuwe truckgeneratie is zuiniger, de chauffeur is er blij mee, en we rijden met een heus visitekaartje van de zaak voor bij onze klanten.”

Door: Nationale Transportgids

01 maart '24 (13:17)

Streekvervoer blijft niet optimaal, meerdere boetes uitgedeeld

Door provincies is het afgelopen jaar meerdere boetes uitgedeeld aan OV-bedrijven vanwege het niet nakomen van afspraken. Streekvervoerders worstelen met personeelstekorten, teruggelopen reizigersaantallen en minder inkomsten. 

01 maart '24 (11:30)

Accell met vakbonden in de clinch over reorganisatieplan

Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

01 maart '24 ( 8:08)

Co Trans overgenomen door transportbedrijf Van der Heijden

Internationaal transportbedrijf Van der Heijden BV uit Hapert heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 Co Trans BV uit hetzelfde Noord-Brabantse dorp overgenomen. Dat meldt Bigtruck.nl.

01 maart '24 ( 7:51)

Rijkswaterstaat gaat viaduct in A16 vervangen

In 2024 en 2025 vervangt Rijkswaterstaat een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Daarvoor zal tijdelijk de A16 ter hoogte van het viaduct worden verlegd. Dat meldt Rijkswaterstaat.

01 maart '24 ( 6:15)

Zakelijke rijders switchen vaker van elektrisch naar benzine

Zakelijke rijders stappen steeds vaker over van een volledige elektrische auto naar een hybride of benzineauto vanwege de hoge kosten, waarschuwen leasemaatschappijen. "Een terugslag dreigt nu het financiële plaatje minder aantrekkelijk wordt", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

29 februari '24 (10:11)

FlixBus in 2023 uitgebreid naar meer landen, omzet positief

Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

29 februari '24 ( 6:00)

Rechter buigt zich over fatale aanrijding Wereldhavendagen

De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

29 februari '24 ( 6:00)

Autobranche boekte in 2023 een hogere omzet

De verkoop van auto's en daaraan gerelateerde diensten leverden vorig jaar meer op. De auto- en motorsector boekte vorig jaar een ruim 15 procent hogere omzet dan twee jaar geleden. De omzetstijging nam in de loop van het jaar wel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

28 februari '24 (21:15)

TU-studenten beogen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

28 februari '24 (17:30)

Erasmusbrug in Rotterdam twee nachten dicht

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.