Verkeershinder Schipholtunnel (A4) door vervangen ventilatoren

Rijkswaterstaat vervangt tussen april en september 2021 de ventilatoren in de Schipholtunnel. Gedurende diverse nachten en weekenden worden in 4 buizen 61 ventilatoren vervangen. Aangezien we buis voor buis werken is er slechts gedurende enkele nachten hinder voor het verkeer. Houd rekening met circa 10 minuten extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

De ventilatoren zijn aan het einde van de levensduur en aan vervanging toe. Er worden vier type ventilatoren in de buizen aangebracht. Het verschil zit in de positie (langs de wand of bij de inrit) en in het vermogen.

Afsluitingen met verkeershinder

Gedurende ruim twintig nachten wordt er gewerkt aan het vervangen van de ventilatoren. In onderstaand overzicht de momenten dat dit hinder oplevert voor het verkeer:

  • Maandag 19 april t/m woensdag 21 april. Gedurende 3 avonden en nachten, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, geen verkeer van Den Haag naar Amsterdam. Omleiding via de A5 en de A9. Extra reistijd bedraagt 10 minuten.
  • Woensdag 28 april t/m vrijdag 30 april. Gedurende 3 avonden en nachten, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, geen verkeer van Den Haag naar Amsterdam. Omleiding via de A5 en de A9. Extra reistijd bedraagt 10 minuten.

Welke hinder nog niet duidelijk

In juni wordt er verschillende nachten gewerkt in de tunnelbuizen van Amsterdam naar Den Haag. Dit zorgt voor beperkte hinder voor het verkeer. Welke hinder de werkzaamheden opleveren die in september plaatsvinden is nog onbekend.

Door: Nationale Transportgids