Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verkeershinder in Zeeland verwacht door werkzaamheden N57 en A4/A58

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Komend weekend (16-19 april) staan er werkzaamheden ingepland aan de autoweg N57 Oosterscheldekering en aan de A4/A58 bij knooppunt Markiezaat. Dit kan tot (ernstige) verkeershinder leiden, met name in de provincie Zeeland. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Weggebruikers moeten rekening houden met afsluitingen, omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30-60 minuten. Voor beide werkzaamheden geldt de afsluiting van vrijdag 16 april 21.00 uur tot maandag 19 april 05.00 uur voor al het verkeer.

Gewijzigde omleidingsroute

Oorspronkelijk was de omleidingsroute van en naar Zeeland via Antwerpen in België gepland. Door de geldende coronamaatregelen in België is dit niet mogelijk. Rijkswaterstaat heeft in afstemming met gemeenten en provincies onderzocht of spreiding van werkzaamheden minder hinder oplevert. Dat zou betekenen dat werkzaamheden in de meivakantie plaatsvinden, wat tot meer hinder leidt. Bovendien leidt fasering van werkzaamheden tot meer veiligheidsrisico’s.

De nieuwe omleidingsroute is als volgt:

Verkeer komende vanuit Zeeland in de richting van Tilburg/Breda/Rotterdam:

 • Vanaf de snelweg A58 neem je afrit 31 Rilland
 • Onderaan de afrit linksaf richting de N289
 • De N289 volgen tot de aansluiting Hoogerheide
 • Ga daar de A58 weer op richting Bergen op Zoom

Verkeer komende vanuit Zeeland in de richting van Antwerpen:

 • Vanaf de A58 neem je afrit 31 Rilland
 • Onderaan de afrit linksaf richting de N289
 • De N289 volgen tot de aansluiting Hoogerheide
 • Ga daar de A58 weer op richting Antwerpen

Verkeer komende vanuit België in de richting van Tilburg/Breda/Rotterdam:

 • Vanaf de snelweg A4 neem je de A58 richting Middelburg
 • Neem de afrit 31 Rilland; onderaan de afrit rechtsaf richting de N289
 • Volg de N289 tot aan de N659 (Oesterdam); sla linksaf de N659 (Oesterdam) op
 • Volg de N659 tot de N286; sla rechtsaf richting de N286
 • Volg de N286 tot de aansluiting Tholen; ga op de A4 richting Rotterdam of Tilburg/Breda

Hindermaatregelen N57 en A4/A58

De verkeersdrukte is momenteel beperkt vanwege de coronamaatregelen en het ontbreken van evenementen. Toch is verkeershinder te verwachten. Om de hinder zoveel als mogelijk te voorkomen, neemt Rijkswaterstaat komend weekend een aantal extra maatregelen:

 • Stand-by bergers op strategische locaties (Zeelandbrug, Oude rijksweg en Oesterdam)
 • Inzet (mobiele) verkeersregelaars
 • Extra inzet tekstwagens

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Tijdens de werkzaamheden hebben hulpdiensten in noodsituaties te allen tijde ongehinderd doorgang.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Door: Nationale Transportgids

01 maart '24 (13:17)

Streekvervoer blijft niet optimaal, meerdere boetes uitgedeeld

Door provincies is het afgelopen jaar meerdere boetes uitgedeeld aan OV-bedrijven vanwege het niet nakomen van afspraken. Streekvervoerders worstelen met personeelstekorten, teruggelopen reizigersaantallen en minder inkomsten. 

01 maart '24 (11:30)

Accell met vakbonden in de clinch over reorganisatieplan

Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

01 maart '24 ( 8:08)

Co Trans overgenomen door transportbedrijf Van der Heijden

Internationaal transportbedrijf Van der Heijden BV uit Hapert heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 Co Trans BV uit hetzelfde Noord-Brabantse dorp overgenomen. Dat meldt Bigtruck.nl.

01 maart '24 ( 7:51)

Rijkswaterstaat gaat viaduct in A16 vervangen

In 2024 en 2025 vervangt Rijkswaterstaat een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Daarvoor zal tijdelijk de A16 ter hoogte van het viaduct worden verlegd. Dat meldt Rijkswaterstaat.

01 maart '24 ( 6:15)

Zakelijke rijders switchen vaker van elektrisch naar benzine

Zakelijke rijders stappen steeds vaker over van een volledige elektrische auto naar een hybride of benzineauto vanwege de hoge kosten, waarschuwen leasemaatschappijen. "Een terugslag dreigt nu het financiële plaatje minder aantrekkelijk wordt", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

29 februari '24 (10:11)

FlixBus in 2023 uitgebreid naar meer landen, omzet positief

Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

29 februari '24 ( 6:00)

Rechter buigt zich over fatale aanrijding Wereldhavendagen

De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

29 februari '24 ( 6:00)

Autobranche boekte in 2023 een hogere omzet

De verkoop van auto's en daaraan gerelateerde diensten leverden vorig jaar meer op. De auto- en motorsector boekte vorig jaar een ruim 15 procent hogere omzet dan twee jaar geleden. De omzetstijging nam in de loop van het jaar wel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

28 februari '24 (21:15)

TU-studenten beogen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

28 februari '24 (17:30)

Erasmusbrug in Rotterdam twee nachten dicht

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.