Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Volvo FM sleept Red Dot Award 2021 in de wacht

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De nieuwe Volvo FM heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. De truck is ontworpen met een compromisloos doel: het optimale werkinstrument zijn voor een breed scala aan transportopdrachten, waarbij de chauffeur altijd centraal staat. Dit meldt Volvo Trucks.

'Red Dot' is internationaal gezien een van de meest gewilde kwaliteitsbeoordelingen voor goed design. De award werd in 1955 voor het eerst uitgereikt in Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland. De huidige Red Dot Jury bestaat uit zo'n vijftiog internationale experts.

Het beste mobiele kantoor in de branche

De nieuwe Volvo FM werd ontworpen na uitgebreide enquêtes en interviews met klanten. Vooral het belang en de bijdrage van de chauffeur aan de winstgevendheid en het imago van transportbedrijven stond centraal. Het ontwerpteam wilde het beste mobiele kantoor in de branche ontwerpen, wat resulteerde in een veelzijdige truck die wendbaar, ruim en vooral veilig en comfortabel is voor alle chauffeurs.

“De Red Dot Award is een geweldige erkenning voor het creatieve werk van het ontwerpteam van Volvo Trucks", zegt Carin Larsson, Chief Designer UX bij Volvo Trucks. "De award toont aan dat de Volvo FM een uitgebalanceerd ontwerp heeft dat zakelijk waarde creëert. Door het exterieur, het interieur en de praktijkervaring mee te nemen in het ontwerp verbeteren we het dagelijks leven van onze chauffeurs. Chauffeurs en transport in het algemeen zijn uiteindelijk cruciaal om onze samenleving draaiende te houden.”

Hoger niveau van comfort, veiligheid en productiviteit

De nieuwe Volvo FM biedt tal van innovaties die samen zorgen voor een hoger niveau van comfort, veiligheid en productiviteit. Voorbeelden zijn de ruime nieuwe cabine en het verbeterde zicht door het gebruik van een verlaagde raamlijn in de portieren, nieuwe achteruitkijkspiegels en een optionele dodehoekcamera aan de passagierszijde die een complementair zicht op de zijkant van de truck geeft. Hoewel de cabine ruimer is geworden, is de instap met twee treden voor alle motorvarianten laag gebleven.

Door: Nationale Transportgids

Lees ook: Alleen nog maar elektrische Volvo's in 2030

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.