Rijkswaterstaat: Fase 1 uitbreiding snelweg A1 Apeldoorn-Azelo bijna klaar

De uitbreiding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verloopt voorspoedig. Op 24 september 2020 opende minister Cora van Nieuwenhuizen de extra rijstrook tussen Twello en Rijssen. Rijkswaterstaat werkt nog een paar maanden tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. Medio juni gaat ook dat weggedeelte open voor het verkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Het grootste deel van fase 1 van de uitbreiding A1 Apeldoorn-Azelo is klaar. In 2019 en 2020 heeft Rijkswaterstaat de snelweg A1 tussen Twello en Deventer uitgebreid naar 2x4 rijstroken. Tussen Deventer en Rijssen zijn nu 2x3 rijstroken.

Ook de viaducten op het traject Twello-Rijssen zijn verbreed. Daarnaast zijn er bij Markelo twee nieuwe rotondes geplaatst die aansluiten op de N350. Bouwbedrijf Heijmans pleegde in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud aan de N332 bij Lochem. Ook realiseerden Rijkswaterstaat streekoduct Oxersteeg over de A1 en werkt Heijmans in opdracht van provincie Overijsel aan een nieuw streekoduct Wolves over de A1 bij Enter.

Wat moet er nog gebeuren?

Rijkswaterstaat werkt nog hard tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. In de zomer van 2021 zijn ook hier 2x3 rijstroken beschikbaar. In november 2020 wordt gestart met het aanplanten van bomen en struiken op het traject Twello-Rijssen. Op plekken waar nu nog wordt gewerkt, start de aanplant in het najaar van 2021.

Snelweg A1 verbreden 

In 2022 gat Rijkswaterstaat verder met fase 2 van de uitbreiding Apeldoorn-Azelo. In deze fase is het traject tussen Apeldoorn en Twello aan de beurt. Hier gaat het om het verbreden van de A1 naar 2x4 rijstroken. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk in 2025 gereed. Kijk op de projectwebsite voor meer informatie over de planning.

Door: Nationale Transportgids