Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rijkswaterstaat: Fase 1 uitbreiding snelweg A1 Apeldoorn-Azelo bijna klaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De uitbreiding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verloopt voorspoedig. Op 24 september 2020 opende minister Cora van Nieuwenhuizen de extra rijstrook tussen Twello en Rijssen. Rijkswaterstaat werkt nog een paar maanden tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. Medio juni gaat ook dat weggedeelte open voor het verkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Het grootste deel van fase 1 van de uitbreiding A1 Apeldoorn-Azelo is klaar. In 2019 en 2020 heeft Rijkswaterstaat de snelweg A1 tussen Twello en Deventer uitgebreid naar 2x4 rijstroken. Tussen Deventer en Rijssen zijn nu 2x3 rijstroken.

Ook de viaducten op het traject Twello-Rijssen zijn verbreed. Daarnaast zijn er bij Markelo twee nieuwe rotondes geplaatst die aansluiten op de N350. Bouwbedrijf Heijmans pleegde in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud aan de N332 bij Lochem. Ook realiseerden Rijkswaterstaat streekoduct Oxersteeg over de A1 en werkt Heijmans in opdracht van provincie Overijsel aan een nieuw streekoduct Wolves over de A1 bij Enter.

Wat moet er nog gebeuren?

Rijkswaterstaat werkt nog hard tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. In de zomer van 2021 zijn ook hier 2x3 rijstroken beschikbaar. In november 2020 wordt gestart met het aanplanten van bomen en struiken op het traject Twello-Rijssen. Op plekken waar nu nog wordt gewerkt, start de aanplant in het najaar van 2021.

Snelweg A1 verbreden 

In 2022 gat Rijkswaterstaat verder met fase 2 van de uitbreiding Apeldoorn-Azelo. In deze fase is het traject tussen Apeldoorn en Twello aan de beurt. Hier gaat het om het verbreden van de A1 naar 2x4 rijstroken. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk in 2025 gereed. Kijk op de projectwebsite voor meer informatie over de planning.

Door: Nationale Transportgids

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.