Vier MAN TGX trekkers voor Synerlogic

Synerlogic, producent van ingrediënten, hygiëne- en chemische producten voor de levensmiddelenindustrie en de agrarische sector heeft onlangs vier nieuwe MAN trucks in gebruik genomen. Het gaat om de nieuwe MAN TGX 18.430 BL met de GM cabine. Dit meldt MAN Trucks.

De nieuwe trekkers zijn uitgerust met de brede GM cabine met hoog dak waardoor de chauffeurs optimaal comfort en ruimte tot hun beschikking hebben. Vanwege de soms krappe ruimtes bij de klanten is er gekozen voor een wielbasis van 360 cm.

In combinatie met de twee-assige opleggers met een stuuras kunnen de chauffeurs ook op smalle boerenerven goed uit de voeten. De keuze voor MAN werd gemaakt na de opgedane ervaringen met de vorige generatie trucks. Rini Lambregts van Synerlogic: “De MAN trucks zijn bewezen betrouwbaar en daarnaast is het contact met onze dealer hier in Duiven uitstekend. Daarbij komt dat de chauffeurs erg onder de indruk zijn van het nieuwe model. We hebben uitgebreid mogen proefrijden met een demo trekker en dat heeft de chauffeurs overtuigd van het comfort van de nieuwe MAN.”

Verduurzaming van de vloot

Door de komst van de nieuwe MAN trucks zet Synerlogic een belangrijke stap in de verduurzaming van de vloot. Hiermee voldoet de volledige vloot aan de nieuwste Euro-6 emissie eisen. Bovendien zorgt het lage verbruik van de MAN trucks met de 430 pk sterke D26 krachtbron voor een forse besparing aan brandstof, en daarmee ook voor een lagere CO2 uitstoot. Daarmee past de investering in de nieuwe MAN trucks in het duurzaamheidsbeleid van Synerlogic.

Familiebedrijf

Synerlogic is een 115 jaar oud familiebedrijf met rond de 200 medewerkers. Het bedrijf produceert ruim 2.000 eigen producten die vanuit het 20.000 palletplaatsen grote eigen warehouse worden gedistribueerd.

Door: Nationale Transportgids