Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondanks coronapandemie positief resultaat voor Vos Logistics

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 338 miljoen euro. Dat is slechts een fractie minder dan de winst in 2019.  Gecorrigeerd voor lagere dieselprijzen bedroeg de omzet 343 miljoen euro (2019: 342 miljoen euro) De autonome omzet (geschoond voor overname van SNEL Shared Logistics) daalde door de pandemie met 12 procent tot 300 miljoen euro. Dit meldt Vos Logistics.

“In het licht van de uitzonderlijke situatie hebben we toch een positieve afdronk van 2020”, zegt Ben Vos, CFO van Vos Logistics in een toelichting. “Vos Logistics toonde zich weerbaar en wendbaar. De operationele resultaten zijn door de coronapandemie weliswaar negatief beïnvloed, maar onze financiële positie blijft sterkt. Hoewel 2021 ook onzekerheid met zich meebrengt, zullen we met veerkracht blijven bouwen aan een sterke toekomst.”

Kansen voor innovatie en samenwerking

Onzekerheid over het verdere verloop van de pandemie, Brexit en de EU  Mobility Package zal ook in 2021 effect hebben op de markten waarin Vos Logistics opereert. De uitdagingen bieden ook kansen voor innovatie en samenwerking. Zo groeit de vraag naar e-commerce fulfilment en homedelivery. Vos Logistics heeft een solide basis en zal ook in 2021 blijven investeren in innovatie, digitalisering en groei van de onderneming, zo meldt het bedrijf op de website.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.