Middelburgse spoorwegovergang aangepast voor LZV’s

Spoorbeheerder ProRail heeft deze week de spoorwegovergang aan de Nieuwlandseweg in Middelburg geschikt gemaakt voor de zogenoemde Lange Zware Vrachtvoertuigen (LZV’s). Industrieterrein Arnestein II is hiermee nu makkelijker vanaf de N57 voor LZV’s bereikbaar. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

De aanpassingen maken onderdeel uit van het LZV-verbeteringsprogramma. Hierbij wordt bekeken of door de sector aangedragen overwegen geschikt gemaakt kunnen worden voor gebruik door LZV’s.

Lichten knipperen langer

Ook bij deze overweg is gekozen voor de meest toegepaste oplossing, te weten de zogenaamde roodtijdverlenging. Hierbij wordt de tijd tussen het knipperen van de lichten en het dalen van de bomen met enkele seconden verlengd, zodat langere voertuigcombinaties langer de tijd hebben om de overweg veilig te passeren.

Digitale Wegenkaart Ontheffingen

De aangepaste overweg is per direct beschikbaar, maar nog niet verwerkt op de Digitale Wegenkaart Ontheffingen voor LZV’s van de RDW. Dat zal een dezer dagen gebeuren. De Digitale Wegenkaart (DWO) geeft een overzicht van alle wegen waar LZV’s met ontheffing mogen rijden.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail

Lees ook: Per direct maatregelen bij 28 onbewaakte spoorwegovergangen