Verkeershinder N57: nachtafsluitingen Oosterscheldekering

Tot en met 26 maart en van 29 maart tot en met 2 april vinden in de avonden en nachten werkzaamheden plaats op de Oosterscheldekering. Gedurende deze werkzaamheden is de N57 dicht tussen De Banjaard (Kamperland) en de Kraaijensteinweg (Westenschouwen).Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en langere reistijd. Omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden vinden plaats van maandagavond 22 maart tot en met vrijdagochtend 26 maart en van maandagavond 29 maart tot en met vrijdagochtend 2 april, telkens tussen 20.00 en 06.00 uur. Tussen vrijdagochtend en maandagavond worden geen werkzaamheden verricht en is de weg open.

Het verkeer wordt omgeleid via de Zeelandbrug. Verkeer vanuit Westenschouwen wordt omgeleid via de N59, de N256 en N255. Verkeer vanaf de N57 wordt omgeleid via de N255, de N256 en N59.

Combinatie van werkzaamheden

Rijkswaterstaat wil hinder door onderhoud of aanleg zoveel mogelijk beperken. Indien mogelijk worden verschillende werkzaamheden, soms ook van verschillende partijen, gecombineerd.

Tijdens deze nachtelijke afsluitingen inspecteert en reinigt Rijkswaterstaat de voegovergangen van de Oosterscheldekering en wordt een aantal kleinere werkzaamheden verricht. In dezelfde periode inspecteert DNWG Infra de kabelgoot langs de Oosterscheldekering en voert zij, indien nodig, kleine herstelwerkzaamheden uit. Tegelijkertijd worden in opdracht van E-Connection nieuwe kabels aangelegd in de goten langs de Oosterscheldekering.

De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Door: Nationale Transportgids