Agrarisch vervoerder AB Texel Group tekent voor vijftig nieuwe Volvo-Trucks

AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig Volvo-trucks. De gezamenlijke focus op maatwerk en CO2-besparing en de wil om op te trekken als elkaar versterkende business partners waren voor AB Texel Group de voornaamste motivatie voor deze overeenkomst. Dit meldt Volvo Trucks.

AB Texel Group is in West-Europa marktleider in het transport van aardappelen en andere agrarische producten. Daarnaast worden geconditioneerde foodproducten, veevoer, meel, zuivel en bouwmaterialen getransporteerd. De vloot bestaat uit 1500 trucks en 2500 trailers. Er zijn zo’n 2000 mensen werkzaam in de groep. AB Texel Group heeft een sterk Europees netwerk waarmee 24/7 veel flexibiliteit kan worden geboden.

Volvo FH en FM-trucks

De order bevat nieuwe Volvo FH en FM-trucks zwaartransport, turnkey, haakarmen en veevoertrekkers met blowers. Veertien Volvo FH en FM-trekkers gaan rijden op LNG. Deze trucks worden ingezet bij AB Texel Zuivel Transport, AB Impens, AB Texel Deutschland en Combex Bouwlogistiek.

Door: Nationale Transportgids