Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

NOVER Logistics voegt eerste Mercedes-Benz Actros toe aan wagenpark

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sierteeltbedrijf  NOVER Logistics is sinds afgelopen maand een Mercedes-Benz truck rijker. Het bedrijf uit Honselersdijk voegde een nieuwe Actros bakwagen met M cabine toe aan hun wagenpark en zij zijn zeer tevreden met hun nieuwe aanwinst. Dit meldt Mercedes-Benz Trucks Nederland.

De nieuwe Actros heeft standaard veel te bieden, zoals een krachtige motor, Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, maar kan ook volledig naar wens worden uitgebreid met extra’s. NOVER koos voor trucknavigatie, de Multimedia Cockpit Interactive met 12-inch display, automatische airconditioning, een halflange cabine én een luchtgeveerde vooras voor optimaal comfort.

Ideaal voor stadsdistributie

Deze praktische uitrusting maakt dat de Actros 1833 L met zijn 330 pk uitermate geschikt is voor distributiewerk in om de stad, zoals bij NOVER Logistics het geval is.Wielders: "Het zicht vanuit de cabine en de veiligheidsondersteuning van Mercedes-Benz gaven de uiteindelijke doorslag. Een voorbeeld hiervan is de MirrorCam. Het meedraaien van het camerabeeld zorgt voor nog beter zicht tijdens het manoeuvreren en afslaan. De dode hoek is verleden tijd! En de chauffeurs hebben in de smalle straatjes waar ze vaak doorheen rijden geen last meer van spiegels die uitsteken. De kans op schade is simpelweg minder. Ook de interactieve Multimedia Cockpit vind ik erg prettig. Het dashboard is volledig digitaal, wat bijzonder overzichtelijk werkt. Ik ben dik tevreden en vind dat Mercedes-Benz Trucks vooroploopt qua veiligheid en zicht."

Mercedes-Benz Trucks Maasdijk verzorgt de service en het onderhoud voor NOVER Logistics. Ze ontzorgen de klant door op afstand de wagen te monitoren en actief mee te kijken met Uptime. Mocht onderhoud of service nodig zijn, dan licht Mercedes-Benz Trucks de klant meteen in. ‘Zo kan NOVER Logistics zich bezighouden met bloemen en planten en zorgen wij ervoor dat het vervoer.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.