Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Scania 770S V8 voor Joosten Winkelstellingen BV

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Joosten Winkelstellingen in Asten, nam afgelopen week de tweede Scania 770S 4x2 trekker in Nederland in gebruik met daarin de sterkste V8-motor die Scania momenteel voor het wegvervoer levert.  “Wij waren toe aan een nieuwe truck én we willen altijd iets bijzonders. Dat vinden we in deze ‘top of the line’ Scania met de geheel vernieuwde 770 pk sterke V8 SCR-only motor”, vertelt directeur-eigenaar Sjef Joosten. Dit meldt Scania.

Joosten Winkelstellingen BV is een groothandel die gespecialiseerd is in de levering en plaatsing van winkelrekken en andere doorgaans metalen inrichtingselementen voor de retail. “Wij leveren internationaal aan talloze retailers waaronder grote winkelketens als Action, Rituals, Welkoop, Hubo en nog vele anderen. Het materiaal wordt onder ons eigen label geproduceerd. We zorgen ervoor dat wij alles kunnen leveren wat een winkelketen op het gebied van winkelschappen en -stellingen wil of bedenkt. Ook houden wij voor grotere klanten voorraad aan zodat we snel kunnen inspelen op bijvoorbeeld vervangings- of servicevragen.”

Om alles strak in de hand te houden, vervoert Joosten zijn producten het liefste zelf naar zijn klanten. “Dat is het meest flexibel en verklaart ons wagenpark. Daarbij zijn toevallig alle drie mijn chauffeurs ook gekwalificeerd als projectleider. De chauffeur/projectleider zorgt ervoor dat de materialen in de auto gaan op volgorde waarop er straks bij de klant gemonteerd moet worden. Dan rijdt hij daar naar toe en komt er met apart vervoer een montageploeg. De chauffeur blijft als projectleider bij de klus tot het klaar is. Alleen als het heel druk is, of voor kleinere zendingen maken wij wel gebruik van wegvervoerders uit de omgeving.”

Voorliefde voor V8

Dat Joosten altijd zwaar gemotoriseerde trucks rijdt, komt vooral door zijn voorliefde voor V8-motoren. “Al weet ik niet precies wat er nu eerder was: mijn passie voor Scania of die achtcilinders. In ieder geval gaat dat al jaren heel goed samen. Daarbij, vergis je niet. Wij rijden altijd tegen de 50 ton aan want in één trailer laden wij dubbelhoog. En alle stalen onderdelen staan stijf op elkaar gestapeld op pallets.”

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.