Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Scania 770S V8 voor Joosten Winkelstellingen BV

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Joosten Winkelstellingen in Asten, nam afgelopen week de tweede Scania 770S 4x2 trekker in Nederland in gebruik met daarin de sterkste V8-motor die Scania momenteel voor het wegvervoer levert.  “Wij waren toe aan een nieuwe truck én we willen altijd iets bijzonders. Dat vinden we in deze ‘top of the line’ Scania met de geheel vernieuwde 770 pk sterke V8 SCR-only motor”, vertelt directeur-eigenaar Sjef Joosten. Dit meldt Scania.

Joosten Winkelstellingen BV is een groothandel die gespecialiseerd is in de levering en plaatsing van winkelrekken en andere doorgaans metalen inrichtingselementen voor de retail. “Wij leveren internationaal aan talloze retailers waaronder grote winkelketens als Action, Rituals, Welkoop, Hubo en nog vele anderen. Het materiaal wordt onder ons eigen label geproduceerd. We zorgen ervoor dat wij alles kunnen leveren wat een winkelketen op het gebied van winkelschappen en -stellingen wil of bedenkt. Ook houden wij voor grotere klanten voorraad aan zodat we snel kunnen inspelen op bijvoorbeeld vervangings- of servicevragen.”

Om alles strak in de hand te houden, vervoert Joosten zijn producten het liefste zelf naar zijn klanten. “Dat is het meest flexibel en verklaart ons wagenpark. Daarbij zijn toevallig alle drie mijn chauffeurs ook gekwalificeerd als projectleider. De chauffeur/projectleider zorgt ervoor dat de materialen in de auto gaan op volgorde waarop er straks bij de klant gemonteerd moet worden. Dan rijdt hij daar naar toe en komt er met apart vervoer een montageploeg. De chauffeur blijft als projectleider bij de klus tot het klaar is. Alleen als het heel druk is, of voor kleinere zendingen maken wij wel gebruik van wegvervoerders uit de omgeving.”

Voorliefde voor V8

Dat Joosten altijd zwaar gemotoriseerde trucks rijdt, komt vooral door zijn voorliefde voor V8-motoren. “Al weet ik niet precies wat er nu eerder was: mijn passie voor Scania of die achtcilinders. In ieder geval gaat dat al jaren heel goed samen. Daarbij, vergis je niet. Wij rijden altijd tegen de 50 ton aan want in één trailer laden wij dubbelhoog. En alle stalen onderdelen staan stijf op elkaar gestapeld op pallets.”

Door: Nationale Transportgids

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.