Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Onderzoek moet inzicht geven in trends rond elektrische auto's

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Vereniging Elektrische Rijders (VER) en kennis- en innovatiecentrum ElaadNL gaan jaarlijks onderzoek doen naar de ervaringen van berijders van elektrische auto's. Deze onderzoeken moeten meer inzicht geven in de trends op de sterk groeiende markt voor elektrisch rijden.

Er worden twee onderzoeken per jaar gedaan. RVO, VER en ElaadNL gaan in eerste instantie drie jaar samenwerken. De samenwerking is in 2020 ontstaan bij het eerste Nationaal Laadonderzoek en het eerste Nationale EV en Berijdersonderzoek. Aan beide onderzoeken deden zo’n 1800 bestuurders van elektrische auto's mee.

"Wij willen graag weten hoe de berijder de verschillende laadfaciliteiten in Nederland ervaart. Denk bijvoorbeeld aan snelladen, laden langs de weg en thuis. Daarnaast onderzoeken we de kennis over en ervaring met slimme manieren om de auto op te laden. Zo weten we wat al goed gaat en waar gebruikers nog verbeteringen verwachten", zegt ElaadNL.

Complete plaatje

"We kijken in dit onderzoek echt naar het complete plaatje. Bijvoorbeeld naar de ervaring van de berijder rondom aanschafproces en de impact van financiële stimuleringsmaatregelen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de EV-rijder van nu", aldus VER.

Beide onderzoeken ondersteunen de uitvoering van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). In de NAL werken overheden, marktpartijen en netbeheerders samen om ervoor te zorgen dat er op tijd voldoende laadinfrastructuur is om de massale overstap naar elektrisch vervoer mogelijk te maken. Naar verwachting rijden in 2030 bijna 2 miljoen elektrische auto's in Nederland rond.

Door: ANP

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.