Nieuwe Scania Trucks voor JM Logistics en Rutges Cargo Europe

De zusterbedrijven JM Logistics (J. Middelkoop) en Rutges Cargo Europe op het Schiphol Logistics park gaan voor de eerste keer Scania trucks inzetten. DGA Vincent van ’t Schip nam begin deze maand de eerste twee van tien stuks Scania 4x2 450S trucks als trekker met een laag chassis in gebruik. Later dit kwartaal moeten er nog zeven identieke trekkers en één bakwagen volgen. Dit meldt Scania.

“Wij hanteerden tot nu toe een twee merkenbeleid en daar zat Scania niet bij”, geeft Van ’t Schip uitleg over zijn besluit om nu in een keer wel tien trucks van het Zweedse merk te kopen. “Wij horen hele goede berichten over het verbruik van met name de 450 pk SCR-only motor van Scania. Dus leek dit ons een goed moment om de cijfers weer eens op scherp te zetten. En wellicht zelfs de hele TCO te herdefiniëren. De keuze voor Scania zien wij enerzijds als proef, anderzijds zien wij in de grootste S-cabine meteen een manier om onze chauffeurs nog meer aan ons binden.”

Samenwerking

JM Logistics en Rutges Cargo startte in 2015 een samenwerking. ”We zijn sinds die tijd bij Rutges aan het specialiseren. De gewone luchtvracht is nu nog maar goed voor ca. 10 procent van het totaal. De overige omzet bestaat uit het transport van veelal high value elektronica en al of niet via onze eigen warehousefaciliteiten en het transport van medicijnen. Dat is specialisme onder strikte veiligheidseisen. Zo zijn wij TAPA TSR1 en GDP gecertificeerd.”

Door: Nationale Transportgids