Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe Scania trucks voor JM Logistics en Rutges Cargo Europe

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De zusterbedrijven JM Logistics (J. Middelkoop) en Rutges Cargo Europe op het Schiphol Logistics park gaan voor de eerste keer Scania trucks inzetten. DGA Vincent van ’t Schip nam begin deze maand de eerste twee van tien stuks Scania 4x2 450S trucks als trekker met een laag chassis in gebruik. Later dit kwartaal moeten er nog zeven identieke trekkers en één bakwagen volgen. Dit meldt Scania.

“Wij hanteerden tot nu toe een twee merkenbeleid en daar zat Scania niet bij”, geeft Van ’t Schip uitleg over zijn besluit om nu in een keer wel tien trucks van het Zweedse merk te kopen. “Wij horen hele goede berichten over het verbruik van met name de 450 pk SCR-only motor van Scania. Dus leek dit ons een goed moment om de cijfers weer eens op scherp te zetten. En wellicht zelfs de hele TCO te herdefiniëren. De keuze voor Scania zien wij enerzijds als proef, anderzijds zien wij in de grootste S-cabine meteen een manier om onze chauffeurs nog meer aan ons binden.”

De twee zusterbedrijven JM Logistics (J. Middelkoop) en Rutges Cargo Europe met een gemeenschappelijke vestigingsplaats op het Schiphol Logistics park gaan voor de eerste keer Scania trucks inzetten. https://t.co/qQKZVCZnEX

— Scania Nederland (@ScaniaNederland) March 15, 2021

Samenwerking

JM Logistics en Rutges Cargo startte in 2015 een samenwerking. ”We zijn sinds die tijd bij Rutges aan het specialiseren. De gewone luchtvracht is nu nog maar goed voor ca. 10 procent van het totaal. De overige omzet bestaat uit het transport van veelal high value elektronica en al of niet via onze eigen warehousefaciliteiten en het transport van medicijnen. Dat is specialisme onder strikte veiligheidseisen. Zo zijn wij TAPA TSR1 en GDP gecertificeerd.”

Door: Nationale Transportgids

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.