Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weekendafsluitingen snelweg A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Rijkswaterstaat voert van vrijdag 19 maart 20.00 uur tot maandag 22 maart 05.00 uur groot onderhoud uit aan de snelweg A6. Tijdens deze tweede weekendafsluiting is er geen verkeer mogelijk op de A6 tussen oprit (13) Urk en afrit (11) Lelystad-Noord in de richting van Almere. De extra reistijd kan door omleidingen oplopen tot 30 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Vanaf vrijdag 19 maart 7.00 uur treft Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden. Het verkeer wordt dan over één rijstrook geleid. De afrit naar Swifterbant blijft bereikbaar.

4-0-systeem voor goede doorstroming

Tijdens de weekendafsluiting vervangt Rijkwaterstaat delen van de fundering en het asfalt. Ook worden voorbereidingen getroffen om de rijbaan richting Almere in te richten voor vier rijstroken, twee in elke richting. Vanaf zondag 21 maart tot en met zondag 11 april rijdt het verkeer op één rijbaan waardoor de andere rijbaan vrij is voor werkzaamheden. Om veiligheidsredenen geldt een snelheidsbeperking van 70 km/h. Verzorgingsplaatsen Oeverwal en Rivierduin zijn in deze periode niet bereikbaar.

Circulaire ambitie

Rijkswaterstaat heeft de doelstelling om in 2030 duurzaam en circulair te werken. Het groot onderhoud aan de snelweg A6 werkt mee aan deze ambitie door bijvoorbeeld gebruik te maken van duurzaam transport, duurzaam zoab, elektrische machines en biobased markeringen. Diverse grondstoffen, zoals oud asfalt, stenen en zand, worden gerecycled. Ook verkeersborden die nog goed bruikbaar zijn, worden hergebruikt.

Het doel was ook de hoogovenslaken in de bestaande fundering van de A6 her te gebruiken voor de nieuwe fundering. Daarom voerde Rijkswaterstaat afgelopen jaar testen uit. Hieruit bleek dat de milieukundige en technische kwaliteit van de hoogovenslakken uit de A6 niet voldoen aan huidige eisen. Rijkswaterstaat maakt nu gebruik van een duurzaam alternatief voor de fundering. Het merendeel van de hoogovenslakken wordt gereinigd, waarna de verwerker een nieuwe, circulaire bestemming voor de hoogovenslakken zoekt.

Groot onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. De snelweg is na het onderhoud ook veiliger en stiller. Rijkswaterstaat vernieuwt deels de fundering en vervangt het asfalt door een geluidreducerende deklaag. Daarnaast worden de duikers (de verbinding tussen twee wateren) vervangen en de vluchtstroken verbreed. Het groot onderhoud vindt plaats van januari tot en met juni 2021.

Door: Nationale Transportgids

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.