Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alle coronavouchers terugbetaald door reiswebsite Zoover

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Reiswebsite Zoover heeft alle uitstaande coronavouchers terugbetaald aan klanten, meldt het bedrijf. Het gaat om vouchers die vakantiegangers vorig jaar kregen nadat hun pakketreizen werden geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.

Om hoeveel vouchers het precies gaat kan Zoover niet zeggen, wel dat het enkele miljoenen euro's aan uitstaande vouchers betreft. De organisatie, die meer dan 15.000 vakanties aanbiedt, verklaart de relatief snelle terugbetaling door het niet vooraf inkopen van hun vakanties. Zoover zegt vluchten en hotels pas te reserveren als ze geboekt zijn. Ook hoeft de organisatie volgens de inkoopvoorwaarden pas een week voor aankomst de hotels te betalen. Bij het niet doorgaan van veel reizen hoefde Zoover de hotels niet meer te betalen, zegt het bedrijf.

Vluchten

Vluchten moeten wel vooraf betaald worden, maar de luchtvaartmaatschappijen zijn intussen ook met terugbetaling van geannuleerde tickets begonnen. Het deel dat nog niet is terugbetaald, schiet Zoover voor. Zoover heeft met de vliegmaatschappijen afgesproken dat nieuwe boekingen verrekend worden met openstaande bedragen.

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zei eerder te verwachten dat ruim een half miljoen mensen hun geld zullen terugeisen omdat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en op vakantie gaan de komende maanden onzeker blijft. In totaal hebben Nederlandse reisorganisaties voor 600 miljoen euro aan coronavouchers bij reizigers uitstaan, aldus de SGR. Deze moeten een jaar na uitgifte worden terugbetaald als er niks mee is gedaan.

Overheidsfonds

De overheid werkt daarnaast aan een fonds om reisorganisaties te helpen bij het terugbetalen van coronavouchers als zij geen geld in kas hebben.

Door: ANP

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.

10 april '24 (11:30)

Vergunning noordelijk busbedrijf na ruim 50 overtredingen tijdelijk geschorst

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de vergunning van een busbedrijf in het noorden van het land tijdelijk geschorst. Daardoor mag de onderneming, waarvan de naam niet is bekendgemaakt, de komende zes maanden geen personen vervoeren. De ILT kwam tot het besluit na onderzoek, dat volgde op het constateren van ruim vijftig overtredingen door het bedrijf in één dag tijd.