VDL Heerenveen staakt busproductie en gaat badkamers maken

De vestiging van VDL in Heerenveen stopt met de productie van bussen en gaat zich vanaf 2022  toeleggen op het maken van badkamers, toiletten en technische ruimten. Volgens het bedrijf is daar nu extra veel vraag naar vanwege het grote woningtekort in Nederland. Voor de nieuwe bedrijfsinvulling gaat het bedrijf een samenwerking aan met bouwbedrijf Van Wijnen uit Baarn. Dit meldt VDL.

De nieuwe activiteit voor VDL biedt werkgelegenheid aan alle 150 medewerkers. Na omscholing zullen alle medewerkers bij VDL Smart Spaces (de nieuwe bedrijfsnaam) werkzaamheden gaan verrichten voor de bouwmodules óf via detachering gaan werken bij de nieuwe woningfabriek van Van Wijnen, die op een steenworp afstand van de locatie van VDL Bus Heerenveen wordt gebouwd. Een klein deel van de medewerkers zal in Heerenveen werkzaam blijven voor VDL Bus & Coach.

Kant-en-klaar

Het is de bedoeling dat er bij de Friese afdeling van VDL vanaf volgend jaar complete demontabele ruimtes van de band rollen. Deze zullen vervolgens kant-en-klaar op bouwplaatsen van het nabijgelegen bedrijf Van Wijnen worden ingebouwd.

Door: Nationale Transportgids