Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Atlant kiest voor elektrische MAN eTGE

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Zorggroep Atlant uit Apeldoorn heeft onlangs een MAN eTGE bestelauto aangeschaft. De auto past bij de duurzame bedrijfsvoering waar de organisatie zijn pijlen op heeft gericht. Met de aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto, zijn drie van de acht voertuigen binnen Atlant elektrisch. Dit meldt MAN.

“Met het oog op verduurzaming van onze logistieke operatie kwamen we in contact met de MAN-dealer in Apeldoorn”, zegt Christien Wichgers Schreurs, coördinator Facilitaire Zaken bij Atlant. “Zij konden ons de juiste aanbieding doen en een voertuig leveren dat bij onze wensen en werkzaamheden past, de MAN eTGE. Vol-elektrisch, een grote laadruimte, voldoende actieradius en een laadklep voor veilig en verantwoord laden en lossen.”

Nooit meer anders

Bij Atlant is Freddy Rozenberg het spreekwoordelijke logistieke schaap met de vijf poten. Hij maakte een eerste proefrit met de MAN eTGE. “De kracht en de stilte zijn voorbeeldig. Het werken met een laadklep is essentieel voor ons werk en maakt het een stuk makkelijker.” Rozenberg ervaart voldoende ruimte in de cabine en ook de bediening van de bus kent voor hem geen verrassingen meer. Dat geldt ook voor de actieradius: “De actieradius van de eTGE is voldoende voor ons om al onze locaties dagelijks te voorzien van de benodigdheden.” Opladen doet Rozenberg altijd op dezelfde locatie. “Dat werkt makkelijk met plannen en we kunnen nu de gewenste ervaring opdoen met elektrische mobiliteit. Ik wil eigenlijk nooit meer anders dan elektrisch rijden!”

Veelzijdig zorgverlener

Atlant is een zorgorganisatie met 1.230 medewerkers en 782 vrijwilligers. Op negen locaties binnen de gemeente Apeldoorn ondersteunen Atlant ruim 900 mensen 24 uur per dag. Naast ouderenzorg is Atlant Zorggroep gespecialiseerd in zorg aan mensen met Huntington, met Korsakov en met chronische psychiatrische verpleeghuisproblematiek en biedt zij zorg en ondersteuning aan mensen met dementie.

Door: Nationale Transport

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.