Rijkswaterstaat: weekendafsluiting A73 voor herstellen vorstschade

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen, voert Rijkswaterstaat komend weekend reparaties uit aan de snelweg A73. Hierdoor is de A73 richting Nijmegen tussen oprit (12) Grubbenvorst en afrit (11) Horst afgesloten voor al het verkeer, van vrijdag 19 februari 20.00 tot zondag 21 februari 06.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats. Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. Wel neeemt Rijkswaterstaat tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo worden onder andere waarschuwingsborden geplaatst, en rijstroken afgesloten waar nodig. 

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en de weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook de weggebruiker kan een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én zichzelf volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Door: Nationale Transportgids