Veertigste editie Truckstar Festival afgelast

Het Truckstar Festival dat dit jaar op 24 en 25 juli zou plaatsvinden is afgelast. De organisatie laat weten de beslissing met pijn in het hart te hebben genomen. Dit jaar zou het festival, dat traditiegetrouw plaatsvindt op het TT Circuit in Assen, haar veertigste editie beleven. Dit meldt Truckstar.

“Wij hielden in ons achterhoofd al enige tijd rekening met deze uitkomst”, zegt brandmanager Freek Mulder in een bericht dat op de site staat. “De huidige onzekerheid rondom de (on)mogelijkheden om een event van deze omvang te kunnen organiseren heeft ons tot dit besluit gebracht. Tel daarbij de nog te verwachten extra covid-maatregelen vanuit de (lokale) overheid en iedereen zal begrijpen dat we voor een nagenoeg onmogelijke opgave staan. Het annuleren van het Truckstar Festival is dan het enig juiste besluit. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, deelnemers, exposanten, leveranciers, crew en vrijwilligers is onze grootste prioriteit.”

De organisatie onderzoekt de mogelijkheden om later in het jaar een soort ‘light-variant’ van het evenement te kunnen organiseren. Zodra er meer bekend is over een eventuele nieuwe datum en in welke vorm het Truckstar Festival zal plaatsvinden wordt dit bekendgemaakt via de bekende kanalen.

Mooiste Truck van Nederland

Het Truckstar Festival trekt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers en 2.300 vrachtwagens uit heel Europa. Tijdens dit meerdaagse feest worden de mooiste vrachtwagens uit binnen en buitenland getoond, er vinden races en andere stunts plaats, er is een groot beursterrein van 12.000m2, een kermis en een Hollandse Muziekavond. Een van de hoogtepunten tijdens dit weekend is de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Truckstar Festival