Rotterdamsebaan geopend, straks minder vertraging in de spits

Afgelopen vrijdag is op feestelijke wijze de Rotterdamsebaan geopend. Deze nieuwe weg loopt tussen knooppunt Ypenburg en de Centrumring van Den Haag en is aangelegd om ervoor te zorgen dat Den Haag en de Haagse regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven. Zo is er straks minder vertraging in de spitsuren. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Tijdens een feestelijke uitzending kon het publiek live getuige zijn van de opening door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en wethouder Anne Mulder van gemeente Den Haag (Stadsontwikkeling).

Minister van Nieuwenhuizen: ‘Dit is een heel druk stukje Nederland. Deze nieuwe weg zorgt ervoor dat bedrijven en woonwijken kunnen groeien en dat de regio bereikbaar blijft. Hierin moeten we blijvend investeren. De Rotterdamsebaan is een combinatie van verschillende belangen: duurzaam en toch robuust. Deze weg is een voorbeeld voor de rest van het land’.

Open voor verkeer

De weg opent vrijdag officieel voor verkeer. Deze week wordt er nog hard gewerkt om de nieuwe weg vrijdag volledig operationeel te krijgen. Zo wordt het hele tracé nog één keer nagelopen en schoongemaakt, hebben de tunneloperators tijd om zich hun nieuwe werkomgeving eigen te maken, worden de verkeerslichten ingeregeld en, tot slot, de procedure doorlopen om de weg te openen.

De Rotterdamsebaan is vier kilometer lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan.

Knooppunt Ypenburg

De aanleg van de Rotterdamsebaan is een project van de gemeente Den Haag. Rijkswaterstaat was nauw betrokken bij de realisatie. De Rotterdamsebaan sluit aan op knooppunt Ypenburg. De weg loopt daar onder de verbindingsboog A4/A13, afrit 9 en A4 door en sluit vervolgens aan op het knooppunt.

Door: Nationale Transportgids