TLN: Tankshops bij verlenging avondklok anderhalf uur eerder open

Als de avondklok na 10 februari van kracht blijft, mogen tankshops het gedeelte met levensmiddelen anderhalf uur eerder openen. Nu nog mogen tankstations vanaf 06.00 uur eten en drinken verkopen. Na een eventuele verlenging van de avondklok verandert dat naar 04.30 uur. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Tankstations mogen ondanks de avondklok voor brandstofverkoop open zijn, maar mogen vanaf 20.45 uur geen levensmiddelen meer verkopen. Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, tijdens de avondklok geen drinken en eten meer kunnen kopen. 

Brandbrief

In een brandbrief die verstuurd werd aan verschillende ministeries pleitte TLN er onlangs, samen met andere brancheorganisaties, voor om tankstations volledig open te houden voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen. Daar is nu deels gehoor aan gegeven. TLN vindt dat chauffeurs te allen tijde levensmiddelen moeten kunnen kopen bij tankstations en dat ze gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen. TLN blijft zich hiervoor inzetten in de gesprekken met het ministerie, zo laat het weten.

Door: Nationale Transportgids