Afsluitdijk dicht voor herstel vorstschade, fors langere reistijd

Rijkswaterstaat repareert van vrijdag 5 februari 21.00 uur tot zaterdag 6 februari 09.00 uur asfaltschade op de snelweg A7. Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A6 en de Houtribdijk. Weggebruikers moeten rekening houden met een fors langere reistijd. De Afsluitdijk blijft toegankelijk voor hulpverleningsdiensten en openbaar vervoer. Dit meldt Rijkswaterstaaat.

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 5 februari op zaterdag 6 februari 2021 spoedwerkzaamheden uit aan het asfalt op de Afsluitdijk (snelweg A7). Door vorstschade moeten sommige delen van het asfalt in beide richtingen vervangen worden. De afsluiting wordt meteen gebruikt om andere werkzaamheden aan de weg uit te voeren.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland:

  • verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelweg A9, snelweg A1 en de snelweg A6;
  • verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad).

Verkeer naar Noord-Holland:

  • verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de snelweg A6, snelweg A1 en A9;
  • verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Meer informatie

Ga voor actuele informatie naar de pagina Geplande Werkzaamheden en de website over de Afsluitdijk.

Door: Nationale Transportgids