Coentunnel (A10) dicht door ongeluk

In de rechtertunnelbuis van de Coentunnel is maandagmiddag een ongeluk gebeurd tussen een vrachtwagen en meerdere personenauto's. De beide tunnelbuizen in noordelijke richting zijn afgesloten geweest. De linkertunnelbuis is inmiddels weer open voor het verkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur in de rechtertunnelbuis. Het verkeer dat al in de tunnel stond is er over de linkerrijstrook langsgeleid. Omdat er ook sprake was van diesellekkage werden in eerste instantie de beide tunnelbuizen afgesloten. Pas nadat de brandweer de situatie veilig genoeg vond, is de linkertunnelbuis vrijgegeven.

Verkeer vanaf de A5 kan zijn weg vervolgen. Het verkeer dat voor de rechtertunnelbuis vast stond wordt nu weggeleid. Het overige verkeer dan vanaf de A4 naar Zaanstad wil kan vanaf het knooppunt de Nieuwe Meer beter omrijden over de A10 Zuid, Oost en Noord.

Schade

Omdat er veel schade aan de tunnel is ontstaan verwacht Rijkswaterstaat dat de afsluiting nog tot vanavond 21.00 uur zal gaan duren.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat