Pakketbezorger DPD lanceert elektrische bussen in Amsterdam en Haarlem

Pakketservice DPD neemt dit jaar honderd elektrische bussen in gebruik. Dit ligt in lijn met de duurzaamheidsambitie van DPD om in 2025 in de dertig grootste Nederlandse steden CO2 neutraal te bezorgen. De eerste elektrische bussen rijden nu in Amsterdam en Haarlem. Later volgen andere steden. Dit meldt DPD. 

DPD bezorgt al sinds 2012 CO2-neutraal. De inzet van deze elektrische bussen is de volgende stap waarbij DPD de CO2-uitstoot verder gaat terugbrengen, met als doel om over vier jaar 400 routes duurzaam af te leggen. Het klimaatakkoord vereist dat in 2025 de binnensteden van de dertig grootste steden emissievrij en fijnstofvrij worden beleverd. DPD gaat hierin echter een stap verder en gaat niet alleen de binnenstad, maar de volledige dertig steden duurzaam bezorgen.

Grote steden

De dertig steden waar DPD in 2025 emissievrij bezorgt zijn als volgt: Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Naaldwijk, Nijmegen, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam, Zoetermeer en Zwolle.

Laadplein

Om de duurzaamheidsambitie kracht bij te zetten is DPD ook een samenwerking aangegaan met 50five, partner voor het realiseren van de elektrische infrastructuur en de laadstations. Met hen opent DPD vandaag dan ook één van de grootse laadpleinen van Nederland, waar uiteindelijk minimaal zeventig elektrische bussen kunnen opladen.

Om de stap naar emissievrij bezorgen te realiseren heeft DPD een overeenkomst afgesloten met Volkswagen (E-Crafter), Mercedes (E-Sprinter) en Renault (E-Master).

Door: Nationale Transportgids