VSDV gaat kosten en CO2 besparen met nieuwe Volvo FH en FM-trekkers

Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor bijna honderd nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De order bevat zowel trucks die rijden op LNG als I-Save trucks met Turbo Compound-motor. Het gunstige brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot waren voor VSDV redenen voor Volvo te kiezen. Dit meldt Volvo Trucks.

De order van 98 nieuwe Volvo-trucks voor VSDV bestaat uit Volvo FH I-Save 4x2 en 6x2 met 460 pk, Volvo FH LNG met 460 pk en Volvo FM met 420 pk, waaronder Volvo FM LNG-trucks. Met de FH I-Save kan een brandstofbesparing tot 10 procent worden gerealiseerd. Hiermee worden niet alleen brandstofkosten gereduceerd, maar ook de CO2-uitstoot. Ook LNG-trucks leveren een positieve bijdrage aan CO2-besparing. Met een LNG-trekker wordt gemiddeld 20 procent CO2 bespaard.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20% CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Ook de Volvo’s FH I-Save stoten minder CO2 uit doordat ze gewoonweg minder brandstof verbruiken. Dit komt naar voren uit testen van onder andere TNO en bovendien leverden de trucks ook aan ons het bewijs. Wij hebben al enkele maanden Volvo’s met I-Save in onze vloot rijden. Deze trucks hebben een prima verbruik en leveren toch heel goede prestaties”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

Uitgebreid wagenpark

Van Straalen de Vries is in 2004 ontstaan uit de familiebedrijven Van Straalen Transport uit Zwaagdijk en De Vries Transport uit Spierdijk. Het bedrijf verzorgt zowel nationale als internationale transportactiviteiten als bloemen- en plantentransport, winkeldistributie, geconditioneerd transport en containervervoer. Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens.

Door: Nationale Transportgids