Friese scholen beslissen mee over dienstregeling Arriva

Twee derde van de busreizigers in Friesland is scholier of student. Daarom krijgen Friese onderwijsinstellingen voortaan inspraak over de busdienstregeling van Arriva en eventuele toekomstige vervoerders. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Geert van Lonkhuyzen, onderwijsbestuurder van onder meer het Dockinga College in Dokkum, pleitte onlangs in een commissievergadering van Provinciale Staten voor invloed van de onderwijssector bij het opstellen van de dienstregeling van het busvervoer. Hiermee bereikte hij succes: gedeputeerde Avine Fokkens (VVD) geeft de onderwijssector een vaste plek in de totstandkoming van de dienstregeling. Van Lonkhuyzen pleitte ook voor een jaarlijks overleg nadat de lesroosters zijn gemaakt, maar het is nog niet duidelijk of dat haalbaar is, aangezien de dienstregelingen altijd kort voor de kerstvakantie worden vernieuwd.

Onderwijsinstellingen in Friesland denken nu sinds het begin van de coronacrisis ook al mee met Arriva over de dienstregeling. Elke drie weken wordt er tijdens een speciaal overleg gesproken over knelpunten.

Door: Nationale Transportgids