Bakeplus investeert opnieuw in Scania’s

Totaalleverancier Bakeplus met vestigingen in Haaften en Venlo heeft recent opnieuw zes Scania trucks in gebruik genomen. Nadat vorig jaar de keuze was gevallen op vijf bakwagens met een verlengde P-dagcabine met een lage dakhoogte, bestelde Bakeplus deze keer Scania P320 trekkers met de normale dakhoogte. Dit meldt Scania.

Bakeplus is een vooraanstaand leverancier van een bijzonder groot assortiment producten en halffabricaten voor bakkers, banketbakkers, patissiers, ijsbereiders en foodbedrijven. Ook heeft het bedrijf een foodlijn met producten voor in de voedingsindustrie. Dagelijks ontzorgt Bakeplus talloze, veelal ambachtelijke, bedrijven met een vergaande service. Want niet alleen rijden de Bakepluschauffeurs met in totaal 25 eigen trucks alles naar de klant. Veelal brengen ze de producten ook op de plaats waar ze verwerkt worden. Door voortdurend te investeren in het nieuwste materiaal en begeleiding van hun chauffeurs wil het bedrijf haar streven naar optimale kwaliteit benadrukken.

“Onze chauffeurs zijn vaak langer aan het laden en lossen dan dat ze rijden”, vertelt Noud Verkoeijen die binnen Bakeplus het hele aankooptraject begeleid heeft. “Maar aan de andere kant moeten ze wel degelijk hele goede chauffeurs zijn die perfect met onze 11,50 meter lange tweeassige gestuurde citytrailers overweg kunnen. Onze losadressen bevinden zich per slot van rekening heel vaak in binnensteden en woonwijken.”

Veiligheid en ergonomie

Het vele werk in de drukke binnenstad heeft dan ook zeker meegespeeld bij de keuze voor Scania. “Als bedrijf hadden wij een duidelijk pakket van eisen. We wilden de grootst mogelijke veiligheid en heel goed zicht rondom en de beste ergonomie voor onze mensen; dus bijvoorbeeld een lage instap. De chauffeurs mochten ook hun wensen kenbaar maken en wilden ook voldoende ruimte, het liefst een van buitenaf bereikbare opbergruimte en een goede ergonomie en layout van het dashboard. Bij de chauffeurs was daarmee de keuze voor Scania al gauw gemaakt. Als bedrijf maakten we dezelfde stap ook omdat Scania als een van de weinigen een verlengde dagcabine met een hoog dak als trekker kan leveren. En ook vanwege de uitstekende service van de dealers in Venlo en Den Bosch. Die ontzorgt ons net zo goed als wij onze klanten willen ontzorgen. Dat geeft een klik.”

Door: Nationale Transportgids