Nachtwerkzaamheden langs A20 in Vlaardingen

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2021 voert Rijkswaterstaat nachtwerkzaamheden uit aan de noordkant van de snelweg A20 tussen de Krabbeplas en afrit Maassluis. Ook overdag zullen daar werkzaamheden worden uitgevoerd. Er kan geluidsoverlast voor de omgeving zijn. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Vanaf begin 2021 wordt voor de aanleg van de Blankenburgverbinding de snelweg A20 tussen het Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen verbreed van twee naar drie rijstroken.

Vangrail en heipalen

Om veilig langs de snelweg te kunnen werken, wordt tussen de Krabbeplas en Maassluis een vangrail langs de A20 geplaatst. Hiervoor wordt van 11 tot en met 14 januari in de avond en nacht de rechterrijstrook op de A20 richting Hoek van Holland afgesloten voor het verkeer. Ook zal aannemer BAAK op 11 januari in de avond en begin van de nacht twee heipalen aanbrengen voor de funderingen van de portalen van de matrixborden, die daar komen. Dit duurt ongeveer twee keer een half uur. Meer richting de Krabbeplas wordt er ook geheid, maar dit gebeurt overdag tussen 11 en 13 januari iets verder van de snelweg af.

Blankenburgverbinding

De nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de snelweg A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op de website over de Blankenburgverbinding.

Door: Nationale Transportgids