A. Roemaat Transport B.V. investeert in nieuwe Volvo FH LNG

A. Roemaat Transport B.V. met vestigingen in Nederland en Duitsland heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van de Volvo LNG wil Roemaat onder andere een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit meldt Volvo Trucks.

Thomas Kruip, algemeen directeur bij A. Roemaat Transport: “Samen met Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens hebben we gekeken naar de milieuvoordelen en hebben we een business case uitgewerkt om de economische haalbaarheid te beoordelen. Op beide vlakken zagen we voldoende voordelen.” Bas Visser, financieel directeur bij Roemaat vult aan: “Tevens kunnen we gebruik maken van voordelen met betrekking tot Maut en accijns. Mede daarom hebben we geïnvesteerd in een Volvo FH LNG-truck.”

De Volvo FH LNG zorgt voor een 20 procent kleinere CO2-voetafdruk en de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100 procent. Daarnaast zijn LNG-motoren aanzienlijk stiller en leveren ze dezelfde prestaties als hun tegenhanger op diesel.

LNG-stimuleringsregelingen

De NL-stimuleringsregeling voor LNG en Bio-LNG is door het Ministerie van Financiën opnieuw vastgesteld. Direct aan de pomp wordt er (afhankelijk van LNG-leverancier) sinds 1 januari een korting per kilogram LNG verrekend. Met deze regeling kan de transportsector direct een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de richting van Bio-LNG.

Door: Nationale Transportgids