Bergingsbedrijf Hendriks neemt Scania 770S V8 in gebruik

Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum heeft de primeur voor Nederland. De allereerste Scania met de nieuwe 770 pk / 3.700Nm sterke SCR-only V8 motor in Nederland gaat voor dit bedrijf rijden. Dit meldt Scania.

Hendriks is een internationaal opererende berger die door heel Europa actief is. Het bedrijf, onder leiding van Bart Hendriks en Rolf Speijcken, staat bekend om het moderne multi-merk wagenpark waarmee de berging of de repatriëring wordt uitgevoerd. Gezien het internationale werkterrein worden de voertuigen doorgaans rijk uitgerust zodat de chauffeurs onderweg niets tekort komen. Dat is ook bij de nieuwe 770S het geval. De S-cabine, met de vlakke vloer, is van alle gemakken en luxe voorzien om er meerdere dagen probleemloos in door te brengen.

Zeer lage dieplader

De nieuwe 770S wordt bij Hendriks ingezet als trekker voor een Pavelli dieplader die speciaal voor recovery werkzaamheden is gebouwd. Het is een zeer lage dieplader met 17,5 inch wielen. De rampen zijn uitschuifbaar en de dieplader is verder voorzien van twee lieren en overal luchtaansluitingen om een gestrand voertuig snel te kunnen opladen.

King of the Road

De 770 pk sterke Scania V8 motor is het topmodel in de recent vernieuwde reeks achtcilinders die Scania ten behoeve van het transport lanceerde. Met een breed uitgelegd maximum koppel van maar liefst 3.700 Nm vanaf 950 omwentelingen per minuut is het tevens de sterkste standaard motor die er momenteel in Europa voor een vrachtwagen op de markt is; een absolute King of the Road. Het nieuwe blok is bovendien, net als alle andere Scania-motoren, SCR-only gebouwd. Door talloze technische verbeteringen, moet de nieuwe reeks Scania V8 motoren niet alleen krachtiger, maar ook tot zes procent zuiniger zijn vergeleken bij de vorige serie.

Door: Nationale Transportgids