Werkzaamheden Blankenburgverbinding zorgen voor lange afsluiting

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding sluit Rijkswaterstaat de Broekpolderweg in Vlaardingen van maandag 4 januari tot en met vrijdag 12 maart 2021 voor auto- en vrachtverkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad. Het verleggen van de Broekpolderweg en de naastgelegen sloot duurt langer dan verwacht. In de kerstvakantie (van vrijdag 18 december 16.00 uur tot maandag 4 januari 07.00 uur) is de weg open voor al het verkeer.

Omleidingen voor auto- en vrachtverkeer

Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de snelweg A20. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. De verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen.

Werkzaamheden

Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding krijgt de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook. Om ruimte te maken voor de verbreding wordt een deel van de Broekpolderweg 10 m naar het noorden verschoven. Ook worden de sloot en ondergrondse leidingen op deze locatie verlegd.

Blankenburgverbinding

De nieuwe snelweg de A24 verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) met de A15 bij Rozenburg (zuidoever). 

Door: Nationale Transportgids