Verhagen Transport gaat volop voor IVECO S-WAY NP’s op LNG

Bloemen- en plantentransporteur Verhagen Transport uit Aalsmeer heeft dit jaar tien IVECO S-WAY NP's op LNG in gebruik genomen. Verhagen is zó enthousiast over deze trucks dat hij onlangs opnieuw een bestelling plaatste voor wederom 16 IVECO S-WAY NP's. De transporteur zet hierdoor volledig in op LNG als schoonste én goedkoopste brandstof voor vrachtwagentransport binnen Europa. Dit meldt IVECO.

Ron Verhagen heeft zich het afgelopen jaar intensief verdiept in de verschillende soorten uitstoot van wegtransport en hoe die positief beïnvloed kunnen worden. Na zijn onderzoek en alle positieve ervaringen met zijn reeds tien aangeschafte vrachtwagencombinaties trok hij een duidelijke conclusie: "Als transporteur moet je investeren in innovaties om te verduurzamen!" Verhagen Transport rijdt met LZV-combinaties met een lengte van meer dan 25 meter. Als de IVECO S-WAY NP's op LNG maximaal zijn beladen wordt een CO2-reductie gerealiseerd van maar liefst 35 procent per vervoerde bloemenkar.

Duurzamer en kostenefficiënter

De IVECO S-WAY Natural Power kent de hoogst haalbare actieradius in de markt met 1.600 kilometer, waardoor de LNG-truck geschikt is voor internationaal vrachtverkeer. Het is voor Verhagen Transport zeer aantrekkelijk om te investeren in IVECO S-WAY NP's op LNG, omdat deze een lagere kilometer kostprijs kennen dan hun dieselequivalent. Ron Verhagen: "Er ontstaat een win-win situatie door de mogelijkheden die de brandstof, belading en de stimuleringsregeling ons bieden. Ik roep alle transporteurs en handelsbedrijven op om de businesscase van LNG-trucks te bekijken

Stap naar BIO-LNG

Door de komst van in totaal 26 IVECO S-WAY NP's op LNG is Verhagen transport klaar voor de stap naar BIO-LNG. Door gebruik te maken van dit type aandrijving kunnen zij de uitstoot van koolstofdioxide terugbrengen tot wel 99 procent. Momenteel is al een reductie realiseerbaar van 30 procent door een blend van fossiel LNG en BIO-LNG.

Door: Nationale Transportgids