Fietskoeriers.nl zet speciale bezorgdienst op tijdens lockdown

Pakketbezorger Fietskoeriers.nl heeft een speciale bezorgdienst opgezet om winkeliers tijdens de lockdown te helpen hun winkels draaiende te houden: ship-from-store. In meer dan dertig steden halen fietskoeriers pakketten bij de winkels op om deze de volgende dag coronaproof te bezorgen. Dit meldt Cycloon Post & Fietskoeriers.

”In deze lastige tijd willen we onze klanten graag helpen. Door de pakketten in de winkels door fietskoeriers op te halen en bij klanten thuis te bezorgen, kunnen winkeleigenaren hun producten tóch verkopen”, legt Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon uit. “Personeel blijft daarnaast gewoon aan het werk, bijvoorbeeld door de bestelde producten te picken en in te pakken. De volgende dag zijn de pakketten dan bij de klant.”

Pakketten sorteren

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de fysieke winkel en brengt dit naar de hub, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de klant. Moet het pakket naar een andere stad? Dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een auto naar het centrale sorteercentrum in Nieuwegein. Na sortering gaat het met de auto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 17.00 en 22.00 uur bij de klant thuis bezorgt.

700 fietskoeriers

Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon, de groene en sociale bezorgexpert van Nederland. Het is Cycloons missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking met inmiddels 20 professionele fietskoeriersbedrijven in ruim 30 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met meer dan 700 fietskoeriers een feit.

Door: Nationale Transportgids