MAN eTGE met e-laadklep voor afvalverwerker Beelen

Sloop- en afvalverwerkingsbedrijf Beelen heeft een volledig elektrische MAN eTGE bestelwagen in gebruik genomen. De emissieloze MAN wordt ingezet voor de inzameling van grondstoffen in Amsterdam voor onder andere Biz Knowledgemile. Hiermee conformeert Beelen zich aan de duurzaamheids-doelstellingen van de klanten. Dit meldt MAN Trucks. 

Beelen is van huis uit een sloopbedrijf, maar het bedrijf is ook groot in recycling en afvalinzameling. Met zeven vestigingen in Nederland is het bedrijf actief in het hele land met alle activiteiten. Vanuit de vestiging in Nieuwe Wetering wordt de inzameling van bedrijfsafval aangestuurd. De inzameling vindt plaats met behulp van vrachtwagens met afzetsystemen, kraakpersauto’s en een vloot bestelwagens.

Duurzaam inzamelen

“Wij zamelen op een zo duurzaam mogelijke wijze grondstoffen in op de Zuidas en in de Wiboutstraat en de Weesperstraat in Amsterdam”, legt Richard Fennis, commercieel directeur van Beelen uit. “Meer dan 150 bedrijven, zoals hotels en kantoren hebben zich in die gebieden inmiddels aangesloten bij Knowledgemile. Met die organisatie is een collectief afvalcontract gesloten voor schone en duurzame inzameling van bedrijfsafval. Minder vervoersbewegingen, minder CO2-uitstoot en een duurzame verwerking van afvalstromen staan daarbij centraal. Voor ons was dat reden om een zo duurzaam mogelijk voertuig in te zetten.’ ‘MAN bood met de eTGE een voertuig dat bij ons past, en met de elektrische laadklep is dit voor ons de ideale oplossing voor het ophalen van kliko’s bij onze klanten.’

Eigen accu

De elektrische MAN eTGE kan met zijn actieradius twee ritten per dag doen. De elektrische laadklep heeft een eigen accu, waardoor het gebruik ervan niet van invloed is op de prestaties van de bestelauto. Gedurende de nacht en tussen de ritten door wordt de bestelwagen opgeladen aan de laadpaal voor het hoofdkantoor.

Door: Nationale Transportgids