KNMI geeft code geel af om dichte mist in Gelderland

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Gelderland. Weggebruikers in die provincie kunnen in de eerste uren van de middag te maken krijgen met dichte mist. Het zicht kan in sommige gevallen minder dan 200 meter zijn. Dit meldt het KNMI. 

Vooral weggebruikers op dit de A1 en A50 kunnen hinder ondervinden van de mist. Het KNMI raadt mensen dan ook aan extra alert te zijn en hun rijstijl aan te passen.

Weersverwachting 

In de loop van de avond klaart het van het zuiden uit op. Vooral in het noorden en zuidwesten blijven ook enkele wolkenvelden over. In de loop van de nacht ontstaat er in de noordelijke helft van het land op veel plaatsen mist. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt tussen -1°C in het oosten en zuidoosten en 4°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee matige oostenwind.

Zaterdagochtend gaat de mist in het noorden en oosten maar langzaam over in lage bewolking. Verder zijn er zonnige perioden en breidt de lage bewolking zich langzaam naar het midden uit. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur varieert van 5°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. De oostenwind is matig. 

Door: Nationale Transportgids