Rijkswaterstaat sluit Zeeburgertunnel voor nachtelijke werkzaamheden

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Rijkswaterstaat voert de komende nachten onderhoudswerkzaamheden uit in de Zeeburgertunnel. Van 16 op 17 november is de oostbuis (richting Amsterdam-Noord) afgesloten en van 17 op 18 november de westbuis (richting Amsterdam-Zuidoost). Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met een 15 minuten extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeeburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Afsluitingen en omleiding Zeeburgertunnel A10

Tijdens de werkzaamheden aan de Zeeburgertunnel gelden de volgende afsluitingen:

  • Maandag 16 november vanaf 23.00 uur tot dinsdag 17 november 2020 05.00 uur is de oostbuis (van Amsterdam-Zuidoost richting Amsterdam-Noord) afgesloten.
  • Dinsdag 17 november vanaf 22.00 uur tot woensdag 18 november 2020 05.00 uur is de westbuis (van Amsterdam-Noord richting Amsterdam-Zuidoost) afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A10 West/Zuid/Oost en lokaal via de Schellingwouderbrug.

Reisadvies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Door: Nationale Transportgids