Nachtafsluitingen op snelweg A8, Boskalis voert werkzaamheden uit

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis werkzaamheden uit aan de snelweg A8. In de nacht van 4 op 5 november is de A8 richting Alkmaar daarom afgesloten voor verkeer tussen knooppunt Zaandam en de N246. In de nacht van 5 op 6 november is dit wegdeel afgesloten in de richting van Amsterdam. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer tien minuten.

Restwerkzaamheden van het groot onderhoud

In de zomer van 2020 is de A8 richting Amsterdam voorzien van nieuw en stiller asfalt tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Begin november voert Boskalis restwerkzaamheden uit van dit groot onderhoud.

Afsluiting en omleidingsroute richting Alkmaar

Van woensdag 4 november 21.00 uur tot donderdag 5 november 05.00 uur is de A8 richting Alkmaar volledig afgesloten tussen knooppunt Zaandam en de N246.

  • Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Koog aan de Zaan en Zaandijk wordt ter plaatse omgeleid via de A7 - N515.

Afsluiting en omleidingsroute richting Amsterdam

Van donderdag 5 november 21.00 uur tot vrijdag 6 november 05.00 uur is de A8 richting Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Ook de opritten op dit traject gaan dicht.

  • Verkeer vanuit Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam met bestemming Amsterdam wordt ter plaatse omgeleid via de N515 – A7 en via de S150 – A8.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

Door: Nationale Transportgids