Voordeuren Bravo bussen in Zuidoost-Brabant weer open

Alle bussen in Brabant worden de komende tijd voorzien van een aantal aanpassingen, waaronder het plaatsen van kuchschermen. Dankzij deze maatregelen kunnen de voordeuren van de bussen weer open en stappen passagiers weer voor in. Op die manier kunnen zij inchecken en betalen bij de chauffeur. Dit meldt Bravo. 

In Zuidoost-Brabant heeft Hermes alle bussen inmiddels voorzien van een kuchscherm. Dit betekent dat je vanaf 2 november a.s. weer voorin in kunt stappen in alle bussen in Zuidoost-Brabant. Ook is het dan weer mogelijk om een kaartje te kopen bij de buschauffeurs van Hermes. Het E-ticket ritkaartje en het E-ticket dalurendagkaartje zijn vanaf dan niet meer geldig.

In Oost- en West-Brabant is ook Arriva druk met de installatie van de kuchschermen. Eind november zijn ook daar alle bussen gereed. Bij bussen die inmiddels al zijn voorzien van een kuchscherm kan de reiziger nu alvast voorin instappen.

Kuchschermen

Kuchschermen, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV in vergelijking met de huidige situatie, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren moeten in- en uitstappen. Daarmee vormt het voor de buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Dit blijkt uit een onderzoek dat TNO in opdracht van branchevereniging OV-NL heeft uitgevoerd. Op basis van dit besluit gaan de openbaarvervoerbedrijven over tot het plaatsen van kuchschermen bij de bestuurdersplaats in bussen.

Door: Nationale Transportgids