Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weekendafsluitingen Haringvlietbrug (A29) voor onderhoud

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De eerste twee weekenden van november voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan het beweegbare deel van de Haringvlietbrug. Daarvoor is de brug in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Numansdorp en knooppunt Hellegatsplein. Dit meldt Rijkswaterstaat.

In het eerste weekend is de snelweg A29 nog verder afgesloten in verband met onderhoud aan het asfalt. De weg is dan in beide richtingen dicht tussen Numansdorp en Oud-Beijerland.

Afsluitingen snelweg A29

Afsluiting snelweg A29 (Haringvlietbrug) en parallelweg in beide richtingen tussen Numansdorp en Oud-Beijerland:

• Van vrijdag 6 november 22:00 uur tot en met maandag 9 november 2020 05:00 uur.

Afsluiting A29 (Haringvlietbrug) en parallelweg in beide richtingen tussen Numansdorp en knooppunt Hellegatsplein:

• Van vrijdag 13 november 22:00 uur tot en met maandag 16 november 2020 05:00 uur.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Omleidingen wegverkeer

De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. De omleidingsroutes lopen via de autoweg N57, snelweg A15 of via de snelweg A16, snelweg A17 en snelweg A59. Daarnaast is de Kiltunnel in beide richtingen vrijgesteld van tol.

Brugbediening

Tijdens de afsluiting wordt de brug niet bediend. Schepen kunnen onder de vaste brug door of omvaren.

Openbaar vervoer en hulpdiensten

De bussen van Connexxion rijden een aangepast schema. Ook voor hulpdiensten is de brug afgesloten. Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft. Zo staat er een extra ambulance stand-by om de aanrijtijden van ambulances te garanderen.

Parallelbaan dicht: gratis veerdienst fietsers en voetgangers

De parallelrijbaan is eveneens afgesloten. Voor voetgangers en fietsers is tijdens deze weekenden veerdienst “Anna” varend van Numansdorp naar Willemstad tussen 08.00 uur en 18.00 uur beschikbaar.

Wat moet er gebeuren?

Het aluminium rijdek van de brug zit met zogenaamde veerklemmen stevig vast aan de beweegbare klep van de brug. Deze klemmen worden zwaar belast door het vele verkeer dat over de brug rijdt en zijn toe aan vervanging. Aannemer Volker Engineering Structures (VES) kan de meeste klemmen vervangen zonder hinder voor het verkeer. Maar voor een deel van de werkzaamheden moet de klep van de brug open staan. Om de hinder te beperken is dit werk in het weekend gepland en niet doordeweeks. Tegelijkertijd wordt in het eerste weekend ook onderhoud uitgevoerd aan het asfalt tussen Numansdorp en Oud-Beijerland.

Forse opgave

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Het verkeer is sindsdien enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Door renovatie of vervanging werkt Rijkswaterstaat aan de infrastructuur voor de komende generatie(s). Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme en duurzame technieken. Rijkswaterstaat werkt bij deze onderhoudsopgave samen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en marktpartijen.
Vervanging van de klep van de Haringvlietbrug staat op dit moment gepland voor 2023. Tot aan renovatie houden we de brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit.

Door: Nationale Transportgids

25 april '24 ( 8:15)

Meivakantie: veel Nederlanders op vakantie in eigen land

Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei. "Nederland past goed bij een kortere vakantie: de kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen worden graag bezocht", aldus de organisatie.

25 april '24 ( 6:00)

CBS: steeds meer 65-plussers bezitten een motorfiets

Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep.

24 april '24 ( 9:15)

Grote kettingbotsing in Zeeburgertunnel bij Amsterdam

In de Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is een kettingbotsing met dertien auto's geweest. Dat meldt de ANWB. Over gewonden is nog niks bekend.

24 april '24 ( 6:00)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

23 april '24 (16:45)

Provincie Brabant trekt drie miljoen euro extra uit voor toegankelijkere bushaltes

De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

23 april '24 ( 9:00)

XR wil op Koningsdag weer A10 bij Amsterdam blokkeren

Extinction Rebellion is van plan om zaterdag, op Koningsdag, weer de A10 bij Amsterdam te blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-kantoor. De actiegroep eist dat ING per direct stopt met het financieren van de fossiele industrie. De actievoerders willen vanaf 12.00 uur in het oranje gekleed een INGFossielVrijmarkt houden.

23 april '24 ( 8:15)

IEA: aandeel elektrische auto's in de wereld blijft groeien

Het aandeel elektrische auto's in de wereld neemt ook dit jaar flink toe, stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA). De verwachting is dat dit jaar 17 miljoen elektrische auto's worden verkocht, tegen 14 miljoen vorig jaar.

23 april '24 ( 7:29)

Amsterdam wil regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken

De gemeente Amsterdam hecht belang aan een betere luchtkwaliteit. Personenauto’s zorgen volgens haar voor de meeste vervuiling door CO2- en stikstofuitstoot. Daarom wil zij de regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken. Tot en met 10 juni 2024 kunnen inwoners de plannen bekijken en erop reageren. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.