Rijksdienst Ondernemend Nederland houdt internetconsulatie DKTI-transport

Ondernemers kunnen tot en met 5 november 2020 meedoen met de internetconsultatie voor de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport). Voor de nieuwe ronde van deze regeling bereidt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een wijziging voor. Er komt onder meer een nieuw onderdeel 'Learning by Using'. Dit meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Bedrijven die samen kennis willen opdoen met de inzet van zero-emissievrachtwagens (zonder CO2-uitstoot), kunnen met Learning by Using (leren door gebruik) subsidie krijgen voor een deel van de kosten voor experimentele ontwikkeling, voertuigen en tank- en laadinfrastructuur.

Inzetten van zero-emissievrachtwagens

Met Learning by Using kunnen koplopers in de sector waardevolle informatie inwinnen. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden om zero-emissievrachtwagens op grote schaal in te zetten in hun dagelijkse logistieke processen. Dit kan de onzekerheden over de inzet wegnemen en de kosten van de inzet van voertuigen verder verlagen.

Opgeven

In de internetconsultatie kunnen ondernemers hun mening geven over de wijzigingen in de DKTI-regeling. Deelnemen aan de consultatie kan via internetconsultatie. Bekijk ook de pagina Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport) voor meer informatie

Door: Nationale Transportgids